(Рецепт) Искористете ги јајцата што останале од Велигден, додадете грашок и направете ја најдобрата салата


Најдобрата салата можете да ја направите од јајцата кои ви останале од Велигден, со додавање на грашок, сирење и мајонез.
Состојки:
400 гр грашок, сварен и исцеден
3 тврдо варени јајца, сецкани
180 гр чедар сирење или друго жолто сирење
160 гр мајонез
120 гр кромид, сецкан
сол и мелен црн пипер по вкус
Подготовка:
За да ја направите оваа салата, прво сварете го грашокот, процедете го и оставете го да се излади.
Потоа во сад измешајте ги грашокот, тврдо варените јајца, коцките сирење, мајонезот и кромидот, па зачинете со сол и бибер по вкус. Уживајте!


Зошто е корисно да се јаде грашок?
Грашокот е одличен растителен извор на протеини, богат е со влакна, па многу позитивно влијае на здравјето на дигестивниот тракт. Богат е со витамини К и Ц, како и витамини од Б комплексот.

Фото: Архива


©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

(ФОТО) ОТКРИЕНА ТАЈНАТА КАКО СЛАВНИТЕ СИМНУВААТ КИЛОГРАМИ КАКО НА ШЕГА: Сите најголеми ѕвезди користат ОЗЕМПИК но никој не знае дали е опасен?

Оземпик е лек против дијабетес кој стана сојузник број 1 на Холивуд за слабеење. Решивме …