говор на телото

КОГА НЕКОЈ Е ЕКСТРЕМНО БЕЗОБРАЗЕН ИЛИ НЕПРИЈАТЕН КОН ВАС КАЖЕТЕ ГИ ОВИЕ 3 ЗБОРА: Веднаш ќе го поставите на место

Доволни се само три збора. Кога некој пријател ќе се пошегува на ваша сметка или ќе направи „разиграна“ навреда, тешко е да знаете што да правите. Ако се однесувате како коментарот да не ве навреди, може да предизвикате повеќе слични навреди. Како да се однесувате во такви ситуации најдобро знае …

Повеќе »

Како ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО открива лага? Препознајте ги малите сигнали

Иако повеќето од нас сакаат да мислат дека имаме отворена и искрена комуникација со другите, не е невообичаено да наидеме на луѓе кои лажат или ја кријат вистината. Како што објаснува неврологот и специјалист за комуникација Керлоин Лиф, постојат голем број на индикатори кои укажуваат дека некој лаже. Тоа може …

Повеќе »

Првиот впечаток го формираме за 27 СЕКУНДИ: Со помош на пет совети ќе ја импресионирате личноста што ќе ја запознаете, а една работа е поважна од ИЗГЛЕДОТ

Истражувањето спроведено во Велика Британија дало интересни резултати Првите работи што ги забележуваме кога се среќаваме со други луѓе се нивната насмевка (23 проценти), нивните очи (13 проценти), а она што го нарекуваме прв впечаток се формира за само 27 секунди, покажала студијата заснована на истражување спроведено во Велика Британија, …

Повеќе »

Добрите луѓе ги издава една работа: Препознајте ги луѓето со големо срце

Обрнете внимание на една работаАко сакате да ја запознаете душата на човекот, не го гледајте кога зборува или молчи, или кога плаче, па дури и кога е возбуден од благородни идеи, туку обрнете внимание на ова! Еднаш го прашав мојот учител како ќе препознаам добар човек, човек со добра душа, …

Повеќе »

Препознајте дека некој лаже по говор на телото: Еве како РАЦЕТЕ го откриваат тоа, а како ОЧИТЕ!

Не е секогаш лесно да се препознае дека некој лаже… Додека зборовите и манирите на некои луѓе го одаваат тоа, други кажуваат измислици со вознемирувачка леснотија. Сепак, психолозите тврдат дека постојат одредени знаци кои ги издаваат оние кои не ја кажуваат вистината. Кога некој лаже, без разлика дали е тоа …

Повеќе »

Експерт за говор на телото открива: Седум знаци на кои треба да обрнете внимание ако се сомневате на измама

Ако се сомневате дека партнерот ве изневерува, обрнете внимание на овие седум знаци Експертот за говор на телото Џуди Џејмс забележува дека, пред сè, ако чувствувате дека партнерот ве изневерува, тоа веројатно веќе се случува. Сепак, треба да имате на ум дека ако сте сомнителни или параноични по природа, вашите …

Повеќе »

Само едно ДВИЖЕЊЕ НА ОЧИТЕ и ќе го фатите ЛАЖГОТО – кога ќе погледне во оваа точка ќе знаете што планира!

Неодамнешното истражување откриле дека можеме да пристапиме до релевантни информации за некого со едноставно гледање во неговите очи. Според студијата Reading the Mind in the Eye Test спроведена од Сајмон Барон-Коен и колегите од Универзитетот во Кембриџ, луѓето имаат способност да препознаваат внатрешни состојби гледајќи во очите на друго лице. …

Повеќе »

ДАЛИ ЗНАЕТЕ ДА ГО „ПРОЧИТАТЕ“ ГОВОРОТ НА ТЕЛОТО? Откријте ја ТАЈНАТА невербална комуникација и скриените сигнали, за да бидете уште поуспешни

Подеднакво важна како и вербалната комуникација Важна вештина е да можете да ги разберете сигналите што луѓето си ги испраќаат едни на други. За некои тоа доаѓа природно, додека други треба да обрнат повеќе внимание. Тие се важни во испраќањето на вистинската порака, а исто така и во разбирањето на …

Повеќе »

Првиот впечаток за некого е поважен отколку што мислиме: Пет работи што можеме да ги заклучиме за соговорникот во ПРВИТЕ 10 СЕКУНДИ

Психолог открива колку навистина се важни првите впечатоци Првиот впечаток може да биде погрешен, но тешко е да се промени откако ќе го формираме. Експертите веруваат дека потребни се само 10 секунди за да се формира мислење за личност која штотуку сме ја запознале. Американскиот психолог Меги Пасијан вели дека …

Повеќе »