интересно

Македонската фудбалска легенда Дарко Панчев е роден на денешен ден

На денешен ден во 1965 година, во Скопје е роден најпознатиот македонски фудбалер Дарко Панчев, кој се смета за еден од најголемите македонски фудбалери на сите времиња. Своите фудбалски почетоци ги бележи во ФК Вардар Скопје во младинската школа на истоимениот клуб. Уште на самиот почеток од својата фудбалска кариера …

Повеќе »