изложби

,,Гласна тишина” – Прва самостојна изложба на Мартина Спасовска

На 5ти декември, во 20 часот во Младински Културен Центар – Скопје ќе биде отворена изложбата ,,Гласна тишина” (Loud Silence) на Мартина Спасовска. ,,Мартина Спасовска во нејзините дела почетно го претставува сопствениот лик (потоа вклучува и други женски ликови видени од нејзина перспектива), не како модел(и) туку како катализатор(и) на …

Повеќе »

На 6 декември 2023 /среда/ од 13.00ч. во Ликовната галерија од Центарот ќе биде отворена изложбата на дела од Мал Битолски Монамртр

Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ е основано во 1968 г. како визија која низ годините преминала во основна мисија на идејниот творец – ликовниот педагог Коста Хаџи- Антоновски. Почнувајќи од 1981 година Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ е организатор и реализатор на 2-те најголеми детски ликовни …

Повеќе »

На 9 – ти Декември отварање на изложбата „Форми на системот” на младиот автор Иван Аџиевски

На 9. ти декември е закажано отварањето на изложбата „Форми на системот” на младиот автор Иван Аџиевски во Културно социалниот простор Центар-Јадро во 19.00часот. „Форми на системот” е трета самостојна изложба на младиот автор Аџиевски Иван, истата преставува мултимедијален концептуален проект во кој преку ликовната уметност, инсталациите, скулптурата, како и …

Повеќе »

,,Гласна тишина” – прва самостојна изложба на Мартина Спасовска

На 5-ти декември, во 20:00 часот во Младинскиот Културен Центар во Скопје ќе биде отворена изложбата ,,Гласна тишина” (Loud Silence) на Мартина Спасовска. ,,Мартина Спасовска во нејзините дела почетно го претставува сопствениот лик (потоа вклучува и други женски ликови видени од нејзина перспектива), не како модел(и) туку како катализатор(и) на …

Повеќе »

„Музеј на Детството“ – Самостојната изложба на ликовниот уметник Ешреф Ќахили

На 5 ти декември 2023, со почеток во 19:00 часот, во импозантниот објект од исламската профана архитектура Чифте амам, при Националната Галерија, ќе се отвори самостојната изложба на ликовниот уметник и професор Ешреф Ќахили, од Приштина (Косово). Ќе бидат изложени триесетина дела во техника масло на платно и комбинирана техника. …

Повеќе »

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „КАДУЦЕЈ И ЛИРА” ОД СУЗАНА В. СПАСОВСКА

5 декември 2023година, 19 часот Салон – Империјал 2 Културно информативниот центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на промоција на книгата „КАДУЦЕЈ И ЛИРА” од Сузана В.Спасовска на ден 5.12.2023 година со почеток во 19:00 часот во Салон – Империјал 2 Промотори на настанот ќе …

Повеќе »

Гласна тишина” – Прва самостојна изложба на Мартина Спасовска

На 5ти декември, во 20 часот на Младински Културен Центар – Скопје ќе биде отворена изложбата ,,Гласна тишина” (Loud Silence) на Мартина Спасовска. (Извадоци од рецензија) ,,Мартина Спасовска во нејзините дела почетно го претставува сопствениот лик (потоа вклучува и други женски ликови видени од нејзина перспектива), не како модел(и) туку …

Повеќе »

“Временски Одрази“ – самостојна изложба на Ристе Мицевски

Утревечер во Оро-радио, галерија и бар, со почеток во 20:00 часот, ќе може да ја погледнете самостојната изложба на нашиот талентиран уметник Ристе Мицевски, со наслов “Временски Одрази“, на која ќе бидат претстави неговите најнови дела создавани во текот на последните пет години. Оваа уникатна колекција на слики претставува вистинско …

Повеќе »

Изложба на слики од Mеѓународната ликовна колонија “Св. Јоаким Осоговски” 2023

На 29 ноември 2023 година (среда) во 12 часот, во изложбениот салон Галерија 22 при Центарот за култура Ацо Шопов – Штип, ќе биде отворена изложбата на слики од 37. издание на Mеѓународната ликовна колонија “Св. Јоаким Осоговски” 2023 година. На изложбата се застапени триесетина дела работени од автори од …

Повеќе »