Меки и вкусни: Полжави со пица фил

Вкусен појадок за викенд…
Состојки:
– 15 гр свеж квасец
– 1 лажичка шеќер
– малку сол
– 1 јајце
– 20 мл масло (2 лажици)
– 200 мл млако млеко
– околу 450 гр брашно
За полнење:
– 200 гр шунка или обична салама
– кечап
– 100 гр скашкавал
– 100 гр сирење за мачкање
– оригано
– малку рендан чаен колбас
Подготовка:
Се топи квасецот во млакото млеко, се додава шеќер и се остава да стаса. Додадете го јајцето и изматете малку. Додадете малку масло и брашно за да добиете тесто кое ќе биде средно тврдо но помеко. Измесете убаво и покријте да стасува додека го удвои волуменот. Тестото разсукајте го во правоаголник со дебелина од 1,5 см. Намачкајте со сирењето, па наредете ја саламата, прелијте ја со кечап, потоа кашкавал и повторно малку кечап. Додадете неколку лажици рендан чаен колбас. На крај додадете го ориганото. Завиткајте во ролна и сечете парчиња со дебелина од 2 см. Се редат во подмачкана тава и се премачкуваат со жолчка. Оставете да стасуваат додека рерната се загрева до 200 ° С. Ставете ги во рерна и намалете на 180 ° C па печете додека не поцрвенат, околу 25-30 мин. Покријте ги врелите ролни со крпа малку да отстојат и – уживајте.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

В НЕДЕЛА СИТЕ НА ВОДНО – ДАЛИ СТЕ ПОДГОТВЕНИ ЗА НАЈМАСОВНИОТ ПЛАНИНСКИ НАСТАН ВО РЕГИОНОТ „SPARKASSE LIFE ПРВ ДО ВРВ“?

В недела, на 19 мај годинава, по 12-ти пат ќе се одржи спортската манифестација „Sparkasse …