Кременадли во сос од печурки и бело вино

Сочни кременадли прелиени со вкусен сос, едноставни и брзи за подготовка. Ви предлагаме да ги искомбинирате со пире и свежа салата од рукола. Пријатен ручек!

Состојки:


• 4 свински кременадли (со коска) (дебели околу 2 см)
• 300 гр свежи шампињони
• 1 главица кромид
• 1 супена лажица маслиново масло
• 1 супена лажица путер
• 150-200 мл бело вино
• 150-200 мл павлака за готвење
• малку сол
• малку свежа рокола

Подготовка:


Текстот продолжува на следната страна

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Денешен хороскоп (27.04.2024): Бикови не чекајте нешто да се случи на вашиот љубовен план, за лавовите потребно е повеќе внимание и разбирање

Овен Работа: Опуштениот прв ден од викендот е за повеќето Овни да уживаат првенствено во …