(ФОТО) Кокос бајадера

Состојки:
300 г. шеќер
200 мл. вода
250 г. маргарин
300 г. мелени бисквити
100 г. кокосово брашно
Глазура:
100 г. бело чоколадо
3 лажици масло
Подготовка:шеќерот и водата ставете ги во соодветен сад и штом ќе зоврие оставете да вари 3 – 4 минути. Додајте го маргаринот, измешајте да се истопи. Потоа додајте ги мелените бисквити, кокосот и се’ убаво измешајте.
Смесата истурете ја во плеч покриен со прозирна фолија и оставете да се стегне.
Од половина смеса можете да направите бомбици и да ги валкате во кокос…
На пареа истопете го белото чоколадо со маслото и полијте ја бајадерата, а кога ќе се стегне исечете на штангли и послужете.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

ЧЕСТИ ВРНЕЖИ, ЛОКАЛНО ПОРОЈНИ И ПРОСЛЕДЕНИ СО ГРМЕЖИ: Оваа седмица и понатаму со потпросечни температури за септември

Метео прогноза на Славчо Попоски: Циклонската активност која не зафати уште од изминатата седмица, продолжува …


(ФОТО) Кокос бајадера

Состојки:
300 г. шеќер
200 мл. вода
250 г. маргарин
300 г. мелени бисквити
100 г. кокосово брашно
Глазур:
100 г. бело чоколадо
3 лажици масло
Подготовка:шеќерот и водата ставете ги во соодветен сад и штом ќе зоврие оставете да вари 3 – 4 минути. Додајте го маргаринот, измешајте да се истопи. Потоа додајте ги мелените бисквити, кокосот и се’ убаво измешајте.
Смесата истурете ја во плеч покриен со прозирна фолија и оставете да се стегне.
Од половина смеса можете да направите бомбици и да ги валкате во кокос…
На пареа истопете го белото чоколадо со маслото и полијте ја бајадерата, а кога ќе се стегне исечете на штангли и послужете.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

ЧЕСТИ ВРНЕЖИ, ЛОКАЛНО ПОРОЈНИ И ПРОСЛЕДЕНИ СО ГРМЕЖИ: Оваа седмица и понатаму со потпросечни температури за септември

Метео прогноза на Славчо Попоски: Циклонската активност која не зафати уште од изминатата седмица, продолжува …