Потребно е:
1 пакување обланди, малечки
250 г маргарин
100 г печен сусам
250 г посен мајонез
50 г сенф
1 лимон, сок
сол
Подготовка: маргаринот изматете го и додајте ги останатите состојки, да добиете хомогена смеса. Поделете на три дела и додавајте:
1 – 2 лажици ајвар
2 – 50 г сечкани, печени, кикирики
3 – 50 г барен и сечкан спанаќ или блитва
Филување: обланда – фил со ајвар – обланда – фил со кикирики – обланда – фил
со спанаќ, се’ наросете со печен сусам.
Обландата е најдобро да се направи два до три дена порано за да омекне.

(ФОТО) Посни солени обланди со три фила
©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.