(ФОТО) Идеален летен десерт: Мрзлив колач од само три состојки што не се пече!

Доколку барате колач што можете да го подготвите брзо и лесно, имаме идеја.
Пронајдовме рецепт за мрзлив колач за кој се доволни само три состојки, па дури и не треба да ја запалите рерната.
Аматерската слаткарка, Вала Абу-Еид го објави рецептот за овој вкусен десерт на Инстаграм и ги воодушеви нејзините следбеници од целиот свет.


View this post on Instagram

Lazy cake, the lazy way.. Using three ingredients only! (Watch my stories to see how simple this was!) I thought of making this using ganache instead of the traditional butter/sugar/cocoa/condensed milk method. I also decided to change it up by using three different type of biscuits instead of one.. it turned out delish!! Check out the recipe below: Ingredients: – 600ml thickened cream – 700g milk chocolate – Three packets biscuits (I used @lotusbiscoffus biscuits, @arnottsbiscuits milk coffee biscuits and chocolate ripple biscuits) Method: – Place cream and chocolate in a pot over medium heat until chocolate melts completely. – Break biscuits into chunky pieces and add into chocolate mix, stir well – Line a tray with cling wrap and pour mixture into it. Freeze till firm (for a few hours or overnight) then flip onto presenting tray and decorate as you like ❤️ you may leave in the fridge once it has become completely firm.. #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #easydesserts #coffeeobsessed #huffposttaste #sydneycoffee #insiderdessert #easydessert #desserts #coffee #instafoodie #sydneyfoodies #dessertrecipe #foodiesofinstagram #foodmagazine #dessertrecipes #sydneyeats #lazycake #FCBA #instagood #biscoff #lotusbiscoff #lovefood #feedfeed #tasty #chocolate #chocolatelover


A post shared by Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) on


Сè што ви треба е 600 мл слатка павлака, 700 гр чоколадо и три пакувања бисквити по ваш избор.
Ставете ги шлаг и чоколадото во сад и промешајте на средна температура додека двете состојки не се соединат во крем. Потоа искршете ги бисквитите на помали парчиња и додадете ги во смесата.
Во сад со посакуваната форма ставете прозирна фолија па истурете ја смесата. Колачот ставете го во фрижидер преку ноќ добро да се стегне, а следниот ден извадете и сервирајте. Добар апетит!

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

АКТУЕЛНА МЕТЕО НАЈАВА: Во вторник и во среда повторно свежо и врнежливо – Можно е ново невреме, особено во вторник

Метео прогноза на Славчо Попоски: Под влијание на влажна и свежа воздушна маса од север, …