(ФОТО) Банана коцки

Бананите се едно од омилените зимски овошја но ние ви предлагаме со нив да подготвите едноставен но многу вкусен колач.
Состојки:
Бисквит
:
4 јајца
4 лажици шеќер
4 лажици брашно
1 прашок за печиво
2 лажица какао
3 лажици масло
Прелив:
150 г шеќер
малку вода
Крем:
2 кесички пудинг од ванила
600 мл млеко
10 лажици шеќер
250 г маргарин
4 лажици шеќер во прав
екстракт од банана или пасирани банани
Глазура:
100 г чоколадо за готвење (или црно)
1 лажица шеќер
50 г маргарин
Подготовка: бисквит: измешајте ги брашното, печивото и какаото.Изматете ги пенесто јајцата со шеќерот. Во пенестата смеса вмешајте го маслото, поврзете а потоа додајте ги и сувите состојки, убаво измешајте и истурете во правоголна тава, намачкана со масло и наросена со брашно. Ставете во рерна загреана на 180. степени и печете околу 25. минути.
Кога бисквитот ќе биде готов, оставете малку да се излади и полијте со сируп од 150. г шеќер и малку вода.
Крем: Половина литар млеко ставете да се загрева, а во останатото растворете ги пудинзите со шеќерот. Сварете густ крем, префрлете во ладен сад и полијте со прозирна фолија, да не фати коричка и да се излади.Маргаринот изматете го пенесто со шеќерот во прав и потоа поврзете со ладниот крем. Во кремот можете да додадете 1/2 шишенце екстракт од банани или пасирани банани за побогат вкус.
Кремот нанесете го над бисквитот, а се’ полијте со глазурата до чоколадо.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

УЖИВАЈТЕ ВО УБАВОТО ПРОЛЕТНО ВРЕМЕ ДО ВТОРНИК: Од среда дестабилизирање на Атмосферата и локални врнежи, грмежи и засилен ветер

Метео прогноза на Славчо Попоски: Почитувани наши, уживајте во убавото пролетно топло време се до …