Tag Archives: маријка

(ФОТО) Дете на Чернобил: Неверојатна приказна за единственото бебе родено во зоната на евакуација

Единственото дете родено во високо контамираната зона на Чернобил после катастрофата од 1986. година пораснало во здрава млада жена… Чернобил е повторно топ тема, благодарение на фалената мини серија на HBO за нуклеарната катастрофа од 1986. година, но Маријка не се појавува во неа, иако за неа велат дека после …

Повеќе »