Со овој трик за време на варењето ниту едно јајце нема да пукне!

Ви откриваме едноставен трик со помош на кој вашите јајца одлично ќе се сварат, а ќе одбегнете да пукнат.
Се’ што ви е потребно е сода бикарбона и пешкир.
Упатство: пешкирот ставете го во голем сад кој сте го одредиле за варење, нежно наредете ги јајцата кои ќе заземат место помеѓу набори од пешкирот. Ставете ладна вода, да ги покрие јајцата.
Потоа во водата додајте 1/4 лажичка сода бикарбона. Вклучете на средна температура и чекајте водата да почне да врие, а потоа малку намалете ја јачината на ринглата и варете на тивка температура се’ додека јајцето не биде готово.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Денеска е Велики четврток – На овој ден се прави спомен на Тајната вечера и предавањето на страшните тајни

Велик четврток Велики четврток или Величетврток — ден од Страдалната седмица. Според источното христијанство тој …