(ФОТО) Идеален летен десерт: Мрзлив колач од само три состојки што не се пече!

Доколку барате колач што можете да го подготвите брзо и лесно, имаме идеја.
Пронајдовме рецепт за мрзлив колач за кој се доволни само три состојки, па дури и не треба да ја запалите рерната.
Аматерската слаткарка, Вала Абу-Еид го објави рецептот за овој вкусен десерт на Инстаграм и ги воодушеви нејзините следбеници од целиот свет.


View this post on Instagram

Lazy cake, the lazy way.. Using three ingredients only! (Watch my stories to see how simple this was!) I thought of making this using ganache instead of the traditional butter/sugar/cocoa/condensed milk method. I also decided to change it up by using three different type of biscuits instead of one.. it turned out delish!! Check out the recipe below: Ingredients: – 600ml thickened cream – 700g milk chocolate – Three packets biscuits (I used @lotusbiscoffus biscuits, @arnottsbiscuits milk coffee biscuits and chocolate ripple biscuits) Method: – Place cream and chocolate in a pot over medium heat until chocolate melts completely. – Break biscuits into chunky pieces and add into chocolate mix, stir well – Line a tray with cling wrap and pour mixture into it. Freeze till firm (for a few hours or overnight) then flip onto presenting tray and decorate as you like ❤️ you may leave in the fridge once it has become completely firm.. #lifestyleblogger #foodblogger #sydneyblogger #bloggersofinstagram #flashesofdelight #easydesserts #coffeeobsessed #huffposttaste #sydneycoffee #insiderdessert #easydessert #desserts #coffee #instafoodie #sydneyfoodies #dessertrecipe #foodiesofinstagram #foodmagazine #dessertrecipes #sydneyeats #lazycake #FCBA #instagood #biscoff #lotusbiscoff #lovefood #feedfeed #tasty #chocolate #chocolatelover


A post shared by Walla Abu-Eid | ولاء ابو عيد (@walla_abueid) on


Сè што ви треба е 600 мл слатка павлака, 700 гр чоколадо и три пакувања бисквити по ваш избор.
Ставете ги шлаг и чоколадото во сад и промешајте на средна температура додека двете состојки не се соединат во крем. Потоа искршете ги бисквитите на помали парчиња и додадете ги во смесата.
Во сад со посакуваната форма ставете прозирна фолија па истурете ја смесата. Колачот ставете го во фрижидер преку ноќ добро да се стегне, а следниот ден извадете и сервирајте. Добар апетит!

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Денеска се празнува Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници

Влегување на Господ Исус Христос во Ерусалим – Цветници Кога Царот, седејќи на осле, влегол …