(ФОТО) Гибаница од стоен леб: Сиромашно јадење со богат вкус!

Не го фрлајте лебот ако ви остане од вчера, туку испробајте го ова штедливо но фантастично јадење
Потребно е нешто повеќе од половина час да се напрви оваа фантастична гибаница од стоен леб. Со малку фантазија и малку издвоено време стариот леб кој би го фрлиле ќе добие сосема нов вкус.
Потребно е:
1 векна стар леб
500 г сирење (урда)
50 г путер
3 јајца
300 мл млеко
150 мл минерална вода
масло
сол, црн пипер
Подготовка:лебот исечете го на кришки,отстранете ја кората, а потоа исечете на коцки. Ситно изрендајте го сирењето, додајте јајца, путер, минерална вода и мешајте да добиете хомогена смеса.
Секое парче леб натопете го во млеко и редете во намрсен сад, намачкајте со филот. Наредете уште еден ред леб потопен во млеко и полијте со дел од филот. Ставете во рерна загреана на 200 степени и печете околу 30. минути.
Гибаницата исечете ја на парчиња и послужете со кисела павлака или јогурт, кисело млеко…

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Почна снимањето на дебитантскиот филм на Косара Митиќ со работен наслов „17“

По повеќемесечни темелни подготовки, почна снимањето на долгометражниот игран филм со работен наслов „17“, дебитантското …