Tag Archives: стакла

(ВИДЕО) Што може да се случи ако истурите топла вода на замрзнато стакло

Со падот на температурата и во зимскиот период најголема болка за возачите е чистењето на снегот од возилото, како и мразот кој се нафатил на стаклото во текот на ноќта. Некои луѓе брзаат да стигнат на работа и тоа им претставува голем проблем поради губењето време. Секој би сакал да …

Повеќе »

(ФОТО) Лекар открил трик со кој се спречува замаглување на стаклата на очилата додека се носи маска

Решението е прилично едноставно. Сè што ви треба е обичен фластер Секој што носи очила со диоптер додека носи маски на лицето се соочил со проблемот на „замаглено стакло“. Како да се спречи „замаглување на очилата“ стана предмет на бројни дискусии и еден лекар најде начин кој е ефикасен. Д-р …

Повеќе »

(ФОТО) Трикови да не се заледат стаклата, ретровизорите, бравите, врата… на автомобилот

Не го чекајте утрото да се фатите во костец со заледениот автомобил. Животот ќе ви биде многу полесен ако внимавате на некои работи и направите одредени потези кои тоа ќе го спречат Тука се одличните осум совети како да не ви се заледат ниту стаклата, ниту вратите, а ниту бравите. Како …

Повеќе »