Tag Archives: зима

Каква зима не очекува: Ладна и сува или со многу снег?

Најавата за промена на времето во недела (22.октомври), односно намалување на температурите придонесе за редовните прашања каква зима не очекува: ладна и сува или со многу снег? Ако може да им се верува на долгорочните прогнози, тогаш оваа зима нема да видиме некој голем студ. Неколкумесечните прогнози велат дека до …

Повеќе »