Состојки:
300 гр пилешки стек
3 страка праз
1 лажичка црвен пипер
1/2 лажичка црн пипер
1 лажичка сол
Подготовка: празот исчистетето го и исецкајте. Ставете го во соодветен сад и пржете да омекне, потоа додадете масло, сол, црн и црвен пипер.
Пилешкиот стек, во ќесе или помеѓу две парчиња хартија за печење притиснете го со рака, исецкајте на коцки, зачинете го и’ испржете го. Потоа додајте го во садот со празот, уште малку пропржете и ручекот е готов.
(ФОТО) Праз со пилешки стек
©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.