Сладоледите за многумина се сладок порок од кого не можат да се откажат, особено преку лето. Некогаш не ни е доволен само еден дневно иако сме свесни дека калориски може да замени појадок или вечера.
За негова подготовка, поради кремозност, главно се користи грчки тип на јогурт, а за овој е употребен токму таков. Дукатос Дивајн тофи и парчиња карамел има 5% маснотија и само 137 калории, а освен слатката киселост е многу сличен на крем млечните сладоледи.
Еве како да подготвите крем сладолед со само три состојки во кој ќе уживате без грижа на совест.
За негова подготовка, поради кремозност, главно се користи грчки тип на јогурт, а за овој е употребен токму таков. Дукатос Дивајн тофи и парчиња карамел има 5% маснотија и само 137 калории, а освен слатката киселост е многу сличен на крем млечните сладоледи.
Еве како да подготвите крем сладолед со само три состојки во кој ќе уживате без грижа на совест.
Рецепт за сладолед со кикирики и карамел
Состојки за 6. сладоледи:
3 Дукатос Дивајн јогурти со парчиња карамел
2 лажици мелени кикирики
6 реда млечно чоколадо
Подготовка:
Состојки за 6. сладоледи:
3 Дукатос Дивајн јогурти со парчиња карамел
2 лажици мелени кикирики
6 реда млечно чоколадо
Подготовка:
1. Кикириките излупете ги или веќе купени несолени кикирики истолчете или иситнете во ќесе. Три реда чоколадо ситно исечкајте. Остатокот чоколадо ќе ви послужи како декорација.
2. Сечканото чоколадо и поголемиот дел кикирики измешајте ги во јогуртот. Смесата распоредете ја во клапите за сладолед и префрлете во замрзнувач на четири часа.
3. Истопете го остатокот чоколадо и малку изладете. Сладоледите извадете ги од калапите и натопете во чоколадото и наросете со кикирики.
Послужете веднаш или вратете во замрзнувач.
3. Истопете го остатокот чоколадо и малку изладете. Сладоледите извадете ги од калапите и натопете во чоколадото и наросете со кикирики.
Послужете веднаш или вратете во замрзнувач.