Генијален трик: На овој начин рибата никогаш повеќе нема да ви се лепи на тавче или скара

Освен рибта на овој начин можете да подготвите и месо, најдобро од се е што нема потреба од масло…
Ако сакате без страв да испечете риба или месо без страв дека ќе се залепат на скарата, тавчето или плехот за печење, а при тоа не сакате да додавате премногу масло , искористете кришки лимон или лимета.

Изберете поголеми лимони, измијте ги па исечете на кришки. Наредете ги на решетката од скарата па на нив ставете ги рибата или месото. Освен што ќе имате целосен ручек, лимонот ќе даде дополнителна миризлива арома. Претходно наросете го со омилените зачини како мајчина душиц, оригано, црн пипер…


Наместо лимон можете да користите и кришки кромид.

Ако рибата ја пржите во тавче на дното мжете да ставите дрвени стапќиња за ражњичи, претходно киснати во вода. Шницлите месо нема да се залепт а рибата ќе го прими мирисот на скара.


©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Хороскоп за утре за сите хороскопски знаци: Прочитајте што не советуваат ѕвездите за утре 02.05.2024 во врска со работата, љубовта и здравјето

Овен Работа: Добар прилив на енергија, позитивно расположение и сите шанси типичниот Овен има да …