(ФОТО) Полпети од тиквички на баба

Состојки:
1 голема тиквичка
1 чен лук
2 јајца
50 мл млеко
2 лажици рендан кашкавал
1 филџан брашно (по потреба)
1 лажичка сол
Подготовка: излупете и изрендајте ја тиквичката.Насолете и оставете половина час, а потоа убаво исцедете.Додајте јајца, ситно сечкан или пасиран лук, кашкавал, млеко, брашно, убаво измешајте и по потреба додајте уште брашно, за да добиете смеса кој е малку погуста од онаа за американски палачинки.
Во тава загрејте масло и со лажица ставајте од смесата. Пржете по 3 – 4 минути од секоја страна, па извадете на кујнска хртија, да се исцеди одвишната маснотија.
Послужете ги топли со прилог по желба.

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Циклонот од Атлантикот се поблиску до Македонија, подгответе се за обилни врнежи и грмежи – Постои можност за локално невреме!

Метео прогноза на Славчо Попоски: Утре и во вторник, и тоа под влијание на нов …