ОВАА СОСТОЈКА ДОДАЈТЕ ЈА ВО МАСЛОТО КОГА ЈА ПРЖИТЕ РИБАТА И НЕМА ДА СЕ ЛЕПИ ЗА ТАВАТА: Само така секогаш ќе биде СОВРШЕНО ИСПРЖЕНА

Често се случува рибата да се залепи за тавата додека се пржи. Откривме трик кој многу едноставно го елиминира тој проблем, па сега можете да готвите дома и да не се грижите, бидејќи секогаш ќе испадне совршено.

Се што треба да направите е да ја загреете тавата на умерена температура, па дури потоа да прелиете со малку масло.


После тоа малку посолете и внимавајте солта да биде насекаде низ тавата (не ви треба многу сол, туку убаво намачкајте ја).

Дури тогаш можете да ја додадете рибата, но не мора да ја посолите. Овој трик ќе ви помогне да не се залепи рибата, но и да не прска додека се пржи.


©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

Најголемото велигденско јајце во Македонија

Во село Мокрино, вгнездено во Струмица, Велигден носи посебна традиција. Годинава во центарот на вниманието …