(ВИДЕО) „Ангелска коса“ – Заборавете на Дубаи чоколадото: Ново слатко исполнето со четенија ги зафати социјалните мрежи


Откако Дубаи чоколадото ‘ги полуде’ луѓето ширум светот, на социјалните мрежи се појави ново чоколадо наречено „Ангелска коса“, која е исполнета со четенија (босански десерт).
Судејќи по видеата на TikTok, благодарение на кои завладеале многу трендови, корисниците на оваа социјална мрежа пишуваат дека „Ангелската коса“ е повкусна од Дубаи чоколадото.

„Никогаш не сум пробал вакво чоколадо“, „Неверојатен вкус“, „Најдоброто чоколадо што сум го пробала во животот“, се само дел од коментарите.


@caroline_h_chocolatierNEW IN STOC – Ciocolata ANGEL HAIR! ✨🍫 Două tipuri de ciocolată la alegere: 🤍 Albă – delicată și fină 💗 Ruby – dulce-acrișoară, un gust unic! Surpriza? Conținutul special – vată din halva, o combinație irezistibilă! Vino la CAROLINE H CHOCOLATIER și fii primul care încearcă noul trend! 💛 📍 Palmira, et. 2 (Dacia 44) but.41

♬ High-end vlog fashionable beats – 寻浪文化


Белгискиот бренд за чоколадо Tucho, го произведува „Angel’s Hair”, а цената за 185 грама изнесува 21 евро.


@posypane 👼🏼 ANGEL HAIR CHOCOLATE, czyli alternatywa dla Dubajskiej Czekolady! 🙏🏻 🩷 300 g białej czekolady wysokiej jakości Kilka kropel różowego barwnika na bazie oleju lub do czekolady 🩷 50 g pismaniye (tureckiej waty cukrowej), dostaniesz je w Auchan! 🩷 1 łyżeczka naturalnego barwnika w proszku Food Colours (np. różowy lub fioletowy) 🩷 20 g liofilizowanych malin Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej lub mikrofali (nie przekraczaj 45°C). Dodaj barwnik na bazie oleju, po kilka kropel na raz i dokładnie wymieszaj do uzyskania ulubionego odcienia różu. Ostudź czekoladę do 28-29°C zanim zaczniesz robić tabliczkę. Wlej cienką warstwę czekolady do foremki silikonowej do czekolady nadziewanej i rozprowadź po dnie ściankach, odstaw do lodówki na 10 minut, aż zastygnie. Pismaniye delikatnie porwij na włókna. Liofilizowane maliny rozkrusz na drobne kawałki i proszek, a następnie wymieszaj z pismaniye. Dodaj naturalny barwnik w proszku, aby mocniej zabarwić nadzienie. Na zastygniętą skorupkę czekolady nałóż warstwę malinowego pismaniye, delikatnie dociskając, ale nie ugniatając. Zalej wierzch resztą roztopionej czekolady, wyrównaj i lekko postukaj foremką o blat, by pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę, aż całość stwardnieje. Po zastygnięciu ostrożnie wyjmij z formy. Możesz dodatkowo posypać wierzch brokatem jadalnym dla efektu LUKSUSU. ✨ #dubaichocolate #angelhair #czekolada #pink #ruby #rubychocolate #dessert #viral #viralchocolate ♬ Busy women by Sabrina Carpenter – Lyrics ⸆⸉🌸🌴💋

Станува збор за чоколадо филувано со писманија, слатко познато на просторите на Босна како четенија, а во овој случај четенијата дополнително е збогатена со крем од ф’стаци и нотки од ванила, калинка и малина. За подготовка главно се користи бело или Руби чоколадо.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Armina Memić (@memicarmina)

Инаку, четенија е традиционално слатко кое се прави се поретко поради комплицираната подготовка која трае со часови и бара најмалку четири лица да го посипуваат и да го притискаат прстенот од тестото врз синијата, повторувајќи ја оваа постапка неколку пати. Состојките што се потребни се: шеќер, брашно, лимон, вода и масло.

Фото: Принтскрин/TikTok

©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.

Видете следно

(ФОТО) Обвинет е синот на двојката – Објавени се извештајот на медицинскиот вештак и официјалната причина за смртта на Роб Рајнер и Мишел Сингер Рајнер

Роб Рајнер и Мишел Рајнер починаа на 14 декември од „повеќекратни повреди од тап предмет“, …