Состојки:
300 г млечно чоколадо
300 г чоколадо за готвење
400 мл млеко
30 г путер
1/2 чаша сечкани ореви.
Подготовка: калап за печење обложете со хартија за печење и малку намрсете ја. Сите состојки, освен оревите, измешајте ги и топете на ниска температура, додека чоколадото не се истопи, а смесата не стане мазна и сјајна. Додајте ги испржените ореви, измешајте и смесата истурете ја во подготвениот калап. Израмнете и префрлете во замрзнувач, убаво да се стегне.
Исдечете на коцки и послужете.
Вкусен, непечен, десерт: Чоколаден фуџ со ореви
©EKRAN.MK Вестите на интернет страницата на редакцијата ЕКРАН.мк може да се користат исклучиво за лично информирање. Без писмена дозвола од ЕКРАН или посебен договор, не е дозволено превземање, користење или реемитување на вестите, во спротивно ќе уследи фактурирање на име „плагијат“ во вредност од 20.000 денари.