Tag Archives: животот е убав

(ФОТО) Серија која ги урна рекордите на гледаност во Турција – „Животот е убав“ – нова приказна на Dizi!

Конечно можете да ја гледате серијата која ги урна рекордите на гледаност во Турција. Серијата со мегапопуларните турски ѕвезди АлгиЕке, ЕкинМертДајмаз, БуракЧелик и ОјкуЧеликдонесува навидум едноставна приказна. Двајца браќа од градот се заљубуваат во иста жена кога ќе пристигнат во село на брегот на Егејското Море. Саваш и Бариш, бегаат …

Повеќе »

(ФОТО) Репертоар на Македонски народен театар, од 22. до 26. ноември

22.11. „Животот е прекрасен“ Драмскиот текст „Самоубиец“ на Николај Ердман е еден од најконтроверзните писателски остварувања на дваесеттиот век. Напишан е во 1928 година, а за првпат во СССР е поставен во 1987 година. Зошто? Зошто повеќе од 60 години една пиеса може да биде забранета, и покрај силните залагања …

Повеќе »