Tag Archives: заштита

Како да ги држите под контрола пролетните алергии?

Сезонските алергии се проблем за милиони луѓе ширум светот. Со оглед на тоа дека со пролетта доаѓаат поблаги временски услови, се ослободуваат алергени. Дрвјата, тревата и плевелите се некои од најчестите предизвикувачи на алергии кога сте надвор, а околу 30 проценти од населението во светот страда од нивните последици. За …

Повеќе »

Пушачи, доматите би можеле да ве спасат

Исхраната богата со домати и овошје донесува низа здравствени полезности, од намалување на ризикот за рак до јакнење на имунолошкиот систем. Според новата студија, тие продукти можат и’ да ја обноват функцијата на плуќата на бившите пушачи. Секоја година отприлика 55. отсто пушачи се обидуваат да престанат да пушат. Престанувањето …

Повеќе »

(ВИДЕО) Сабота: „Урбан блок“ со нови теми!

Во денешното издание на „Урбан блок“ ќе проследите: – еве кои дестинации се погодни дури и за есенски патувања – со доктор Тихомир Цветковиќ ќе проследите разговор на тема полово преносливи болести – кои се нјчести кај нс, како се препознаваат и како да се заштитите

Повеќе »