Tag Archives: употреба

(ФОТО) Зачин кој ги убива лошите бактерии во храната

Сечуенскиот пипер се нарекува и кинески коријандер а е составен дел на азиската кујна. Има лимунеста нота која добро се комбинира со солени и слатки јадења. Сечуенскиот пипер е зачин на кинеската и индиската кујна кој се користи за зачинување на солени и слатки јадења. Освен лесната лутина нема баш …

Повеќе »

(ФОТО) Билка која донесува мир, среќа и успех: Еве колку стебленца треба да внесете во домот!

Во Азија се внесува во нов станбен простор бидејќи позитивно влијае на емоциите на домашните и на атмосферата во домот, како и деловниот простор бидејќи се верува дека донесува успех и напредок во кариерата… Среќниот бамбус е еден од најпопуларните „лекови“ против негативната енергија во домот. Донесува мир, добра енергија …

Повеќе »