Tag Archives: свети јован нов сочавски

Денеска е спомен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски: Чудотворец и исцелител чија сила уште се чувствува!

Македонската православна црква денеска го одбележува споменот на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски, чудотворец и исцелител чија сила сеуште се пројавува во црквичката во Охрид. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на царевите Диоклецијан и Максимијан. Се подвизуваше крепко на Ливанската Гора и имаше од Бога голем …

Повеќе »

Денеска е спомен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски: Чудотворец и исцелител чија сила уште се чувствува!

Македонската православна црква денеска го одбележува споменот на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски, чудотворец и исцелител чија сила сеуште се пројавува во црквичката во Охрид. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на царевите Диоклецијан и Максимијан. Се подвизуваше крепко на Ливанската Гора и имаше од Бога голем …

Повеќе »

Денеска е спомен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски: Чудотворец и исцелител чија сила уште се чувствува!

Македонската православна црква денеска го одбележува споменот на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски, чудотворец и исцелител чија сила сеуште се пројавува во црквичката во Охрид. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на царевите Диоклецијан и Максимијан. Се подвизуваше крепко на Ливанската Гора и имаше од Бога голем …

Повеќе »

Денеска е спомен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски: Чудотворец и исцелител чија сила уште се чувствува!

Македонската православна црква денеска го одбележува споменот на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски, чудотворец и исцелител чија сила сеуште се пројавува во црквичката во Охрид. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на царевите Диоклецијан и Максимијан. Се подвизуваше крепко на Ливанската Гора и имаше од Бога голем …

Повеќе »

Денеска е спомен на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски:Чудотворец и исцелител чија сила уште се чувствува!

Македонската православна црква денеска го одбележува споменот на Светиот свештеномаченик Еразмо Охридски, чудотворец и исцелител чија сила сеуште се пројавува во црквичката во Охрид. Овој светител беше родум од Антиохија и живееше во времето на царевите Диоклецијан и Максимијан. Се подвизуваше крепко на Ливанската Гора и имаше од Бога голем …

Повеќе »