Tag Archives: создавање

(ВИДЕО) Вака навистина изгледала КЛЕОПАТРА: Вистинскиот изглед на фаталната жена на која ниту еден маж не можел да и одолее

Дали Клеопатра навистина имала несекојдневна убавина? При спомнувањето на името Клеопатра, првата асоцијација на сите е неверојатно убава жена, која е независна, моќна, а мажите воздивнуваат по неа. Во историјата остана запаметена по тоа што ги заведувала најмоќните мажи, а не и одолеале ниту Цезар и Марко Антоние. Познатиот грчко-римски …

Повеќе »

БОГАТСТВОТО ДОАЃА САМО И ИСКЛУЧИВО КОГА ЌЕ ГО СФАТИТЕ ОВА: 4. начини да привлечете пари во вашиот живот!

Богатството – како и среќата, самодовербата и љубовта – започнуваат одвнатре. Овој концепт може да биде тешко да се разбере. Многумина од нас се убедени дека богатството е поврзано исклучиво со тоа колку пари имате во банка. Не сфаќајте погрешно, ние разбираме дека богатството има и тоа каква врска со …

Повеќе »

Шведска студија: Крвна група со најмногу ризик од тромб

Постојат различни причини и фактори кои влијаат на тоа дали некој ќе развие опасен тромб и колку е склон кон тромбоза. На сè влијае возраста, лековите што ги земате, бременоста, па дури и висината, но новото истражување предупредува дека треба да се земе предвид и крвната група. Имено, луѓето со …

Повеќе »

Зошто тестирањето на софтвер е една од најважните фази во создавањето на софтверскиот производ

Динамиката која се диктира во денешното работење им наложува на компаниите и индивидуалците поголема агилност во софтверското работење и тестирање на квалитетот на производите кои ги креираат. Во таа насока, тестирањето на софтвер станува задолжителен процес со кој се потврдува и докажува дека софтверската апликација (производ) ги задоволува деловните и …

Повеќе »