Tag Archives: сметање на времето

Од вечерва зимско сметање на времето!

Не заборавајте да ги поместите стрелките на часовникот… Ноќта меѓу сабота и недела, односно меѓу 28. и 29. октомври почнува зимското сметање на времето со што стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час назад. Тоа значи дека во 3 часот ноќта стрелките на часовникот треба да се вратат …

Повеќе »