Tag Archives: син понеделник

Денес е најдепресивниот ден во годината: Совладајте го со овие совети!

ДЕНЕС е Син понеделник. Третиот понеделник во јануари го носи тоа име и се смета дека е најдепресивниот ден во годината. Се смета дека е предизвикан од постпразничната криза, вината за непочитување на новогодишните резолуции, студеното време и други фактори, а оваа година паѓа на 18. јануари. Некои сметаат дека …

Повеќе »

Денес е „син понеделник“, најлош ден во годината

И официјално – понеделник 15 јануари е прогласен за „Син понеделник“ (Blue monday), поточно – најдепресивен ден во годината… Луѓето ширум светот ќе се чувствуваат нерасположено и нема да можат да ја пронајдат „смислата на животот“. Причина за тоа е што повеќето од нас се свесни дека веќе сме успеале …

Повеќе »