Tag Archives: шума

(ФОТО) Зошто половина час минат во длабока шума го штити имунитетот дури два месеци?

Истражувачите заклучиле дека престојот во шума го поправа природниот имунитет кој е важен за спречување на ракот како и други хронични болести. Шетајќи по шума, барем еднаш во својот живот, секој уживал во убавината на природата. Тоа е причина зошто некои луѓе бираат да живеат во шума или покрај неа, …

Повеќе »