Tag Archives: што е среќа

СЕДУМ СОВЕТИ ЗА СРЕЌЕН ЖИВОТ: Ова важи за сите!

Ако вистината е релативна со она во што верувате, тогаш среќата е директно поврзана со она кон што се стремите. Сите бараат начин да живеат среќен живот – додека во реалноста, потрагата започнува со вас. Среќата не е „пронајдена“. Се реализира. (За сите што превртувате со очите, прочитајте ја горната …

Повеќе »

НАЈВРЕДНАТА ЛЕКЦИЈА – КОГА ДАЛАЈ ЛАМА ГО ПРАШАЛЕ ШТО Е СРЕЌА, ТОЈ ГО РЕКОЛ ОВА: Неговиот одговор ќе ве научи повеќе да го цените животот!

Во овие зборови се крие сета животна мудрост За време на едно интервју, Далај Лама бил прашан што најмногу го изненадува на овој свет и која е суштината на животот. Неговиот одговор ќе ве натера да застанете и да размислитена кој пат сте … „Она што најмногу ме изненадува е …

Повеќе »