Tag Archives: штедење

(ФОТО) Искрена исповед – Постојано била во долгови и позајмувала пари: Почнала да се придржува до ова правило – заштедела и ослабнала!

Она што мене ме уништуваше беа импулсивните купувања. Ќе видам нешто што ми се допаѓа и морам веднаш да го имам. Особено ако е на попуст… „Веќе десетти пат ја молев мајка ми да ми позајми пари за да можам да го поправам автомобилот. Ми даде, секако, но со такво …

Повеќе »

(ФОТО) Открила како за три години заштедела за нов стан!

Новозеланѓанката Шери Хоуви во една група на Фејсбук го споделила својот начин на штедење кој и овозможил за само три години да заштеди доволно да си купи нов стан. Шери своите месечни примања ги поделила во три секции – една за плаќање сметки и основни месечни трошоци, една секција за …

Повеќе »