Tag Archives: севилскиот бербер

(ФОТО) МОБ воодушеви со „Севилскиот бербер’ на фестивалот во Стара Загора

„Потпишан меморандум за соработка-Државна Опера Стара Загора.Р.Бугарија и Македонската опера и балет.Добиени плакети во чест на благодарност и учество на МОБ од директорот на Државната Опера-Стара Загора.Р.Бугарија г-дин Огниан Драганов“, извести директорот на МОБ Васо Ристов на својот профил на Фејсбук“, горд поради постигнатиот успех… „Честитки драги колеги,солисти,хор,оркестар,маестро и сите …

Повеќе »

Македонска опера и балет со операта „Севилскиот бербер“ гостува во Стара Загора – Бугарија

На покана од Државната опера од Стара Загора, Р. Бугарија, на 4 декември 2018, Македонската опера и балет ќе гостува со операта „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини. Македонската опера и балет има чест да настапи на 49. издание на Фестивалот на оперската и балетска уметност во Стара Загора кој започнал …

Повеќе »

Во петок во МОБ – операта „Севилскиот бербер“!

Во петок, 09.11.2018 г. со почеток во 20 часот, во салонот на Македонската опера и балет ќе се одржи популарната opera buffo, „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини. Приказна за победата на младоста и љубовта, комична опера во два чина. Авторската екипа е составена од: Диригент, Иван Еминовиќ. Режисер е Урсула …

Повеќе »

Во петок во МОБ „Севилскиот бербер“: Неприкосновена комична опера!

Во петок, 09.11.2018 г. со почеток во 20 часот, во салонот на Македонската опера и балет ќе се одржи популарната opera buffo, „Севилскиот бербер“ од Џоакино Росини. Приказна за победата на младоста и љубовта, комична опера во два чина. Авторската екипа е составена од: Диригент, Иван Еминовиќ. Режисер е Урсула …

Повеќе »