Tag Archives: саша николовски-ѓумар

(ФОТО) Интервју:Дино Имери и Дијана Имери Илкоска:Љубовта кон музиката и уметноста како инспирација и радост кон животот!

Во недела, 22. април, во Македонската филхармонија, пред Дино Имери и Дијана Имери Илкоска е нов предизвик – концерт за маестро Саша Николовски-Ѓумар. Но, секој од нив има свои обврски но и привилегии … Дијана Имери Илкоска е една од најперспективните диригенти од младата генерација која по дипломирањето во класата …

Повеќе »

Музичка Младина за маестро Ѓумар на 22.април 2018 во Македонска филхармонија

Концерт на Камерниот Оркестар на Музичка Младина на Македонија во чест на својот долгогодишен соработник, еден од најзначајните и најистакнати диригенти и професори Саша Николовски-Ѓумар (1966-2017). Камерниот Оркестар на МММ низ својата богата историја остварува бројни успеси низ најпрестижните музчки центри во Европа. Концертот ќе се реализира под раководство на …

Повеќе »