Tag Archives: садење

(ФОТО) ФОТОГРАФИИ КОИ ГО РАСТАЖАЛЕ ЦЕЛИОТ СВЕТ: Принцот Жак од Монако не се одвојува од помалата сестра!

Откако засадиле јужноафриканско дрво со другите деца, но и со нивниот татко, принцот Алберт, во чест на нивната мајка, принцезата Шарлин, која моментално е хоспитализирана поради здравствени проблеми, шестгодишниот принц Жак нежно ја прегрна својата сестра Габриела, давајќи ѝ со тоа до знаење дека се’ ќе биде добро. Откако нивната …

Повеќе »

СИБИРСКИ ЛИМОН во саксија: Содржи СЕДУМ ПАТ повисока доза на витамин Ц од обичниот лимон!

Ова растение потекнува од централна Кина и Кореја, а со векови се одгледува во Јапонија. Сибирски лимон, латинско име Poncirus trifoliata, од семејството Цитрус. Името сибирски лимон не е дадено по потекло, туку поради фактот што е многу отпорен на ниски температури до -30 C. Затоа, неговото одгледување е можно …

Повеќе »

(ФОТО) Утре е Света Варвара – денот кога садиме пченица за Божик: Вака правилно се сади според православните обичаи!

Обичајот почнува на денот на Светата великомаченичка Варвара! Раѓањето на Исус Христ е празник кој се прославува во кругот на семејството во домот, како и со одење на богослужба во црква. Покрај сите обичаи, собирањето на целото семејство околу богатата трпеза, е централен настан. Задолжитлено се пали кандило и се …

Повеќе »

(ФОТО) Во вторник садиме Божикна пченица: Правила за поубава и побогата 2020. година!

Иако пред Божик може да се купи скоро секаде, доколку сте од оние кои сакаат да ги почитуваат обичаите своето Божикно жито посадете го сами Раѓањето на Исус Христос е празник кој се прославува во домот со семејството, како и одењето на црквените богослужби. Покрај сите обичаи, собирањето на семејството …

Повеќе »

(ФОТО) Во понеделник садиме Божиќна пченица:Правила за поубава и побогата 2019. година!

Иако пред Божик може да се купи скоро секаде, доколку сте од оние кои сакаат да ги почитуваат обичаите своето Божиќно жито посадете го сами Раѓањето на Исус Христос е празник кој се прославува во домот со семејството, како и одењето на црквените богослужби. Покрај сите обичаи, собирањето на семејството …

Повеќе »

(ФОТО) Во недела садиме божиќна пченица: Вака тоа правилно се прави!

Иако пред Божик може да се купи скоро секаде, доколку сте од оние кои сакаат да ги почитуваат обичаите своето Божиќно жито посадете го сами Раѓањето на Исус Христос е празник кој се прославува во домот со семејството, како и одењето на црквените богослужби. Покрај сите обичаи, собирањето на семејството …

Повеќе »