Tag Archives: проект среќа

(ВИДЕО) Кристина Арнаудова за почетоците на својата хуманитарна мисија: „Детето што сакавме да го посвоиме со мајка ми никогаш не стигна во Македонија“

Поп-рок пејачката Кристина Арнаудова веќе шест години се занимава со хуманитарна мисија, а преку „Проектот среќа” досега им е помогнато на многу деца од социјално загрозени семејства. Речиси една година работи и на „Проект куќа со Кристина”, емисија во која таа е автор, водител, продуцент, организатор, буквално сѐ. Вели и …

Повеќе »

Од 19. септември „Проект куќа со Кристина“ на ТВ Телма

Долг и тежок беше патот на Кристина Арнаудова со нејзината хуманитарна организација „Проект среќа“ до реализација на куќи за оние на кои им се потребни… Храбра и превземлива Кристина со „Проект среќа“ успеа во тоа, го реализира и сними стореното а сите сето тоа ќе го имаме на увид од …

Повеќе »

Донација од Жито Лукс за Проект Среќа 

Денеска,здружението за хумано општествен развој Проект Среќа доби донација од компанијата Жито Лукс. Донацијата се состои од леб, брашно и колачи за потребите на над 1200 регистрирани деца членови, од целата земја, со кои здружението континуирано работи, ги вклучува во своите проекти и нуди помошсо секојдневните потреби.Ваквите здруженија создаваат можности …

Повеќе »

(ФОТО Галерија) ХУМАНОСТА НА ДЕЛО: Апел до сите компании заедно со „Проект Среќа„ до уште „Топли домови за сите“

,,Топол дом за сите,, – Проект за реконструкција и градење на домови на семејства со деца, кои живеат во тешки и нехумани услови ,,Топол дом за сите,, е проект кој ние како здружение, го започнавме во декември 2019 година, и се однесува на реконстукција и градење на куќи на семејства со …

Повеќе »

Отворено првото бесплатно училиште за музика, уметности и вештини за деца во социјален ризик

Здружението ,,Проект Среќа“, месецот на детето- ноември, го започна со долгоочекуваниот проект- Прво бесплатно училиште за музика, уметности и вештини ,,Гитари Дирки и Свирки“ Целта е да се создадат што повеќе услуги, со кои значително ќе се подобри квалитетот на живеење за децата со помалку можности ( во кои спаѓаат …

Повеќе »

Виз Ер Скопски маратон преку партнерство со GivenGain цели кон поддршка на оние на кои им треба помош

Донирајтеза СОС Детско село, Момент плус или Проект среќа преку Виз Ер Скопски маратон на  www.givengain.com за само 30 секунди  Оваа година за илјадниците учесници, но и за тие кои сакаат да помагаат, Виз Ер Скопски маратон одлучи да ја надгради хуманоста во Македонија со отворање на партнерство со глобалната платформа …

Повеќе »

(ФОТО) Браво за Проект среќа – Предводник во потребните промени: Подршка за „Трката на деца со Даунов синдром“ но и на „Не биди ѓубре“

Навистина браво за „Проект среќа“ бидејќи не само што им помогнуваат на децата од ранливите категории туку се секаде каде треба да се направи општествено корисна акција… На нивниот профил на Фејсбук ги истакнаа вчерашните активности… „Проект Среќа ја има секаде каде промените се потребни! Денес заедно со НЕ БИДИ …

Повеќе »

Започна проектот „И јас сум Дедо Мраз“- да купиме подароци за дечињата во социјален ризик

Деновиве започна хуманитарниот проект „И јас сум Дедо Мраз”, преку кој се собираат подароци за деца од сиромашни семејства и висок социјален ризик. Мисијата е преку хумани граѓани, организации и институции да се соберат што повеќе подароци и да ставиме насмевки на што повеќе детски лица. Минатата година се собраа …

Повеќе »

(ФОТО) „Самит на детски желби“: Подобрување на животот на децата од ризични категории!

Вчера, на 17 октомври, на интернационалниот ден за борба против сиромаштијата, здружението „Проект среќа“ ја организираше првата конференција за деца со помалку можности, „Самит на детски желби“. Ова е прв пат кај нас, и во Европа, да се органира настан од ваков тип, каде гости и главни говорници, се само …

Повеќе »