Tag Archives: претстави

Репертоар на Македонски народен театар од 2. до 7. ноември

1/2.11. (среда и четврток) „Ничија земја“ Претставата „Ничија земја“ е работена по сценариото за истоимениот филм на Данис Тановиќ за војната во поранешна Југославија, награден со Оскар во 2001 година.Тоа е сатира против војната и медиумите кои се подигруваат за сензација и рејтинг, во свет измачуван од тероризам и војни. …

Повеќе »

Репертоар на Театар за деца и младинци од 2. до 5. ноември

2.11. (четврток) „Лакомата меца“ Оваа претстава е наменета за најмалите деца. Во неа се зборува за основните бон-тон правила во јадењето на оброците. Низ интеракција со децата Лакомата Меца е предупредена дека не треба да биде стрвна кога јаде и дека секој залак треба добро да се изџвака, зашто во …

Повеќе »

„Алиса зад огледалото“ ќе го отвори фестивалот „Иван се враќа дома“

Театарот „Мастерскаја П. Фоменко” од Москва денеска и утре со почеток во 18. часот на сцената на Македонскиот народен театар ќе ја изведе преставата „Алиса зад огледалото” во режија на Иван Поповски, наменета за публика над седумгодишна возраст. Претставата, со која почнува фестивалот „Иван се враќа дома“, е работена според …

Повеќе »