Tag Archives: преподобен корнилиј перејаславски

Денес е спомен на Света Марија Магдалена – Таа прва го видела воскреснатиот Исус: Што треба да знаат жените и како да постапуваат

Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Православната црква и верниците на 4 август го одбележуваат празникот посветен на Марија Магдалена. Блага или Блажена Марија во православниот календар не е одбележана со „црвени букви” тој ден како …

Повеќе »

Денес е спомен на Света Марија Магдалена – Таа прва го видела воскреснатиот Исус: Што треба да знаат жените и како да постапуваат

Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Православната црква и верниците на 4 август го одбележуваат празникот посветен на Марија Магдалена. Блага или Блажена Марија во православниот календар не е одбележана со „црвени букви” тој ден како …

Повеќе »

Денес е спомен на Света Марија Магдалена – Таа прва го видела воскреснатиот Исус: Што треба да знаат жените и како да постапуваат

Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Православната црква и верниците на 4 август го одбележуваат празникот посветен на Марија Магдалена. Блага или Блажена Марија во православниот календар не е одбележана со „црвени букви” тој ден како …

Повеќе »

Денес е спомен на Света Марија Магдалена – Таа прва го видела воскреснатиот Исус: Што треба да знаат жените и како да постапуваат

Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Православната црква и верниците на 4 август го одбележуваат празникот посветен на Марија Магдалена. Блага или Блажена Марија во православниот календар не е одбележана со „црвени букви” тој ден како …

Повеќе »

Денес е спомен на Света Марија Магдалена – Таа прва го видела воскреснатиот Исус:Што треба да знаат жените и како да постапуваат

Света Марија Магдалена црквата ја нарече уште рамноапостолна, бидејќи беше првата што го виде воскреснатиот Христос и проповедаше за тоа. Православната црква и верниците на 4 август го одбележуваат празникот посветен на Марија Магдалена. Блага или Блажена Марија во православниот календар не е одбележана со „црвени букви” тој ден како …

Повеќе »