Tag Archives: пешачки премин

(ВИДЕО) Куче скитник им помага на деца да ја преминат улицата и лае на возачите

Кучето, кого граѓаните на грузискиот град Батумија го нарекле Купата (Колбас) на снимката со лаење пред пешачкиот премин ги предупредува возачите да запрат. Тогаш доаѓаат дечињата со кои кучето ја минува улицата на која има многу сообраќај. View this post on Instagram BATUMI, Georgia🇬🇪 A stray dog 🐶 has become …

Повеќе »

(ВИДЕО) НЕВЕРОЈАТНО НО ВИСТИНИТО: Паметно куче улицата ја минува на пешачки премин – го почитува законот повеќе од луѓето!

Веќе знаеме колку се паметни кучиња, лојални, најдобри пријатели, некои кои го прават нашиот живот убав. Секој ден се изненадуваме откривајќи сè што знаат. Еден возач во рускиот град Калининград снимил необична сцена. Кучето стоело покрај пешачкиот премин, сакајќи да ја премине улицата. Откако видел дека возачите не застануваат, кучето …

Повеќе »

(ФОТО) Автомобилските гуми се црни, тоалет хартијата е бела – Знаете ли зошто?

Гумата што се користи при производство на автомобилски гуми е всушност со бела боја, но се додава саѓи за да го продолжи векот на траење бидејќи ова ја зголемува јачината и издржливоста на гумата Фактот дека нашето око гледа повеќе од седум милиони бои може да ни помогне полесно да …

Повеќе »

(ФОТО) НЕХУМАНО – БАБА (91) ТЕРААТ ВО ЗАТВОР ПОРАДИ МИНУВАЊЕ ВОН ПЕШАЧКИ: ТАЖНА ПРИКАЗНА ЗА БАБАТА ОД ЗЕМУН ГИ ТРОГНАЛА ЛУЃЕТО – Сепак има нормални луѓе!

Се потресол: Веста дека Јованка Лисица (91) мора да биде префрлена во затвор на пет дена го трогнала Спасоје Живановиќ, кој понудил да ја плати казната од 5.000 динари (околу 40 евра) за преминување на улицата вон пешачкиот премин „Наместо да напише казна од 5.000 динари на баба од 91 …

Повеќе »

(ВИДЕО) Лекција за нас: Жена минува на црвено а кутрето си чека зелено – неверојатно!

Кученце си стои на пешачки, а жена покрај него упорно чека да се намалат автомобилите за да некако ја премине улицата. Во еден момент нема повеќе автомобили но кучето сеуште си стои на тротоарот. Тргнува дури кога на семафорот ќе се запали зеленото светло за пешаци… Очигледно станува збор за …

Повеќе »