Tag Archives: оставање

Зошто луѓето ги оставаат партнерите кои ги сакаат?

Најтежок дел од секој љубовен однос е раскинувањето, дури ако и сами сте го иницирале Љубовта е се, само не едноставна. Но, најтежок дел од секој љубовен однос секако е прекинувањето, дури ако и самите сте го иницирале. Кога говориме за него, често прво помислуваме на неверство, голема кавга или …

Повеќе »

ОВА Е НАЈДОБРИОТ НАЧИН ДА ОСТАВИТЕ НЕКОГО: Совети од експерт кои секогаш на сите им биле потребни

Професионален психолог споделил совети за тоа како да оставите некого со самодоверба, како и нивните најдобри совети за тоа што да правите ако не се справувате добро со одбивањето… Не е лесно на некого да му кажете дека едноставно не го сакате, но од друга страна неминовно ќе се најдете …

Повеќе »

Методот на Алан Кар со помош на кој милиони луѓе престанале да пушат

„Ако ги следите моите упатства, ќе бидете среќен непушач целиот свој живот“, рекол Ален Кар, чија книга „Лесен начин да се откажете од пушењето“ е продадена во повеќе од 15. милиони примероци ширум светот. Милиони поранешни пушачи се колнат во таа книга, а методот на Ален Кар се заснова на …

Повеќе »

Зошто луѓето ги оставаат партнерите кои ги сакаат?

Најтежок дел од секој љубовен однос е раскинувањето, дури ако и сами сте го иницирале Љубовта е се, само не едноставна. Но, најтежок дел од секој љубовен однос секако е прекинувањето, дури ако и самите сте го иницирале. Кога говориме за него, често прво помислуваме на неверство, голема кавга или …

Повеќе »

Зошто луѓето ги оставаат партнерите кои ги сакаат?

Најтежок дел од секој љубовен однос е раскинувањето, дури ако и сами сте го иницирале Љубовта е се, само не едноставна. Но, најтежок дел од секој љубовен однос секако е прекинувањето, дури ако и самите сте го иницирале. Кога говориме за него, често прво помислуваме на неверство, голема кавга или …

Повеќе »

НЕСРЕЌА И БАКСУЗ – АКО НА УЛИЦА НАЈДЕТЕ КРСТ, САМО ПОМИНЕТЕ: Што треба да се земе а што не од тоа на што ќе налетате на патот!

Има изгубени работи на други луѓе што никогаш не треба да ги земате и да ги внесувате во вашиот дом… Луѓето во брзање или невнимание губат различни предмети, кои летаат по улицата, точно пред нозете на случаен минувач. Во зависност од тоа што се чини дека некому испаднало, луѓето имаат …

Повеќе »

Жените тешко се вљубуваат но ги оставаат мажите кои ги сакаат?

Модерните жени повеќе би сакале да бидат сингл и среќни, отколку несреќни во врска со погрешен маж. Велат љубовта не познава за ограничувања, но сепак илјадници врски завршуваат секој ден. Еве кои се најчестите причини зошто доаѓа крај иако некого сте сакале безрезервно: Осаменост Ако жена е во врска, но …

Повеќе »

Единствен и најдобар начин конечно да престанете да пушите!

Резултатите на студијата која е спроведена во Оксфорд покажуваат дека наглото оставање на цигарите е навистина најдобар начин навистина и’ да престанете да пушите. Во текот на истражувањето научниците дошле до сознание дека пушачите кои ќе престанат да пушат имаат дури 25. отсто поголеми шанси после четири недели повторно да пушат, но и’ 42. …

Повеќе »

Официјално докажано: Најдобар начин да престанете да пушите

Резултатите од студијата која е спроведена во Оксфорд покажува дека наглото оставање на цигарите е навистина најдобар начин навистина и’ да престанете да пушите. Во текот на истражувањето, научниците дошле до сознание дека пушачите кои пресекуваат со пушењето имаат дури 25. отсто поголеми шанси после четири недели и понатаму да …

Повеќе »