Tag Archives: нема радијација

(ВИДЕО) ЕНИГМА ВО ЦРКВА ВО ЧЕРНОБИЛ: Во храмот на Свети Илија радијацијата никогаш не е зголемена – научниците не можат да го објаснат феноментот!

Само на едно место на територијата на разурнатиот регион на Чернобил, законите на природата ја изгубиле својата сила – во црквата Свети Илија. За разлика од околината, во внатрешноста на sидовите на црквата, уредите за мерење на радиоактивноста покажуваат апсолутно дозволено ниво на зрачење, кое не се зголемило дури и …

Повеќе »

(ГАЛЕРИЈА) 31. година после катастрофата во Чернобил: 91. годишен дедо живее мирен и спокоен живот

Иван станува во шест часот, појадува, а потоа го храни кучето и другите животни. Произведува и јаде храна од својата градина, чува кокошки, свињи и крави… Иван Шамјанок (91) живее во селото Тулгович во Белорусија кое се наоѓа на работ на забранетата зона на Чернобил. Вели дека тајната на неговата …

Повеќе »