Tag Archives: најотпорни

ИСТРАЖУВАЊЕТО ДОКАЖАЛО – ЛУЃЕТО СО ОВАА КРВНА ГРУПА ЖИВЕАТ НАЈДОЛГО И СЕ НАЈОТПОРНИ НА ТЕШКИ БОЛЕСТИ: Тврдат научниците!

Дали припаѓате на оваа група? Истражувањата покажаа дека не е важно која крвна група сме, кога станува збор за отпорноста на организмот на болести. Ако имате нулта крвна група, вие сте еден од најиздржливите луѓе. Луѓето со оваа крвна група имаат најмалку шанси да страдаат од кардиоваскуларни болести, како што …

Повеќе »

НОВА АНАЛИЗА ОД КИНА – ЛУЃЕТО СО КРВНАТА ГРУПА „А“ СЕ НАЈЗАГРОЗЕНИ ОД КОРОНА: Кинеските научници дошле до ново откритие – еве која група е најотпорна!

Луѓето со крвна група А (II) се најподложни на инфекција со коронавирус, додека оние со нулта крвна група се најотпорни, се вели во студијата на група кинески научници објавена на веб-страницата medRxiv. Кинеските научници прегледале податоци од 2.000 пациенти од болници во Вухан и Шенжен, вклучувајќи и повеќе од 200 …

Повеќе »