Tag Archives: мудрост

БИДЕТЕ МУДРИ – Две реченици кои ниту еден маж не сака да ги слушне од жена

Начинот на комуникација е клучот за добри партнерски односи, па затоа е важно да не дозволите „јазикот да ви биде побрз од умот“… Начинот на комуникација е клучот за добрите партнерски односи, па затоа е важно да не дозволите „јазикот да ви биде побрз од умот“ и да кажете нешто …

Повеќе »

НАЈВРЕДНАТА ЛЕКЦИЈА – КОГА ДАЛАЈ ЛАМА ГО ПРАШАЛЕ ШТО Е СРЕЌА, ТОЈ ГО РЕКОЛ ОВА: Неговиот одговор ќе ве научи повеќе да го цените животот!

Во овие зборови се крие сета животна мудрост За време на едно интервју, Далај Лама бил прашан што најмногу го изненадува на овој свет и која е суштината на животот. Неговиот одговор ќе ве натера да застанете и да размислитена кој пат сте … „Она што најмногу ме изненадува е …

Повеќе »

МУДРОСТ – Зошто познатата глумица, Хелен Мирен, на сите им зборува „Ајде пали“: Многу вреден совет!

Таа е самосвесна и слободна жена. Од Хелен Мирен може многу да се научи. Навикнати сме на теророт на младоста и пластичната убавина, а Мирен ни покажува како може поинаку – со помош на работа, став и достоинство. Таа не се плаши да го каже она што го мисли и …

Повеќе »