Tag Archives: миење раце

КОРОНАВИРУС И ХИГИЕНА: Доктори откриваат колку носењето заштитни ракавици ќе ви помогне во заштита од коронавирусот !

„Подобро е да ги миете рацете многу често, но во ситуации каде што правите нешто конкретно каде што постои ризик од допир, на пример здравствените работници кои што работат со инфицирани луѓе, има смисла да носат ракавици. А, кога ќе ги извадат и тие задолжително мора да ги измијат своите …

Повеќе »

(ВИДЕО) ДА ГИ СЛУШАМЕ ПРЕПОРАКИТЕ И ДА ГИ МИЕМЕ РАЦЕТЕ: ОВА ЌЕ ВИ ГИ ОТВОРИ ОЧИТЕ – Кога ќе го видите видеото ќе СФАТИТЕ зошто мора да го испочитувате секој чекор за МИЕЊЕ РАЦЕ!

Епидемијата со коронавирус во Македонија донесе веќе 85. заболени а поради тоа владата презема и дополнителни мерки бидејќи оние кои се веќе донесени НЕ СЕ ПОЧИТУВААТ. Медицинарите постојано предупредуваат дека за сузбивање на овој вирус хигиената, а особено миењето раце е многу важно. Но, тие, ширум светот предупредуваат и на …

Повеќе »

Настинките ги добиваме поради две работи:Еве како болеста „да ја исечете“ во корен!

Фармацевтот Анѓела Калмер открива ефикасен начин на заштита Веќе знаете дека треба да ги измиете рацете секогаш кога од некаде ќе се вратите дома, особено ако сте биле на подрачје каде има голема циркулација на луѓе. Сепак, на овие две јавни површини има најмногу бактерии! „Ставањето раце на пулт во …

Повеќе »