Tag Archives: медитација

Научете да се опуштите – прв чекор е да ги ЗАТВОРИТЕ ОЧИТЕ

Не можеме да ги избегнеме сите извори на стрес, но можеме да научиме како да се опуштиме. Без оглед на тоа колку сте сигурни дека можете да се справите со проблемите и грижите и дека секогаш ве води здравиот разум, докажано е дека стресот зема данок. Затоа е важно човекот …

Повеќе »

(Фото Галерија) На ова 8. годишно момче му бил дијагностициран аутизам: Мајка му ја открива тајната како „го отклучила“

Мајка од Аризона била „со скршено срце“ кога на нејзиниот син му бил дијагностициран аутизам, нарушување на спектарот (ASD). Две години подоцна, сепак, нејзиното 8.годишно момче се променило, и станало повеќе социјално, исполнето и среќно. Таа позитините промени ги заблагодарува на медитацијата на “Falun Dafa” – духовна пракса која ги …

Повеќе »

(Фото Галерија) На ова 8. годишно момче му бил дијагностициран аутизам: Мајка му ја открива тајната како „го отклучила“

Мајка од Аризона била „со скршено срце“ кога на нејзиниот син му бил дијагностициран аутизам, нарушување на спектарот (ASD). Две години подоцна, сепак, нејзиното 8.годишно момче се променило, и станало повеќе социјално, исполнето и среќно. Таа позитините промени ги заблагодарува на медитацијата на “Falun Dafa” – духовна пракса која ги …

Повеќе »