Tag Archives: македонија

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 163 нови случаи на ковид 19: Оздравени се 40 пациенти – починати се 3 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1074 тестирања, а регистрирани се 163 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-70, Куманово-2, Дебар-6, Штип-14, Прилеп-2, Тетово-25, Струга-4, Велес-2, Битола-1, Охрид-9, Кавадарци-3, Гостивар-11, Струмица-1, Крива Паланка-2, Кочани-3, Свети Николе-4, Ресен-4.   Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 40 оздравени …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 153. нови случаи на ковид 19: Оздравени се 75. пациенти, починати се 6. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1279 тестирања, а регистрирани се 153 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-66, Куманово-13, Штип-13, Прилеп-2, Тетово-20, Струга-7, Битола-1, Охрид-7, Крива Паланка-1, Кочани-1, Пробиштип-1, Свети Николе-3, Кичево-6, Ресен-12. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 75 оздравени пациенти од: Скопје-47, Штип-13, …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 136 нови случаи на ковид 19: Починати се 8. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1208 тестирања, а регистрирани се 136 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-80, Куманово-6, Штип-1, Прилеп-3, Тетово-24, Струга-1, Велес-3, Охрид-5, Гостивар-4, Струмица-1, Крива Паланка-1, Кочани-1, Кичево-1, Ресен-4 и Неготино -1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 43 оздравени пациенти од: …

Повеќе »

Во изминатите 24. часа во Македонија после направени 1363 теста регистрирани се 118. нови случаи на ковид 19: Оздравени се 74 пациенти, починаа 4 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1363 тестирања, а регистрирани се 118 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-55, Куманово-9, Дебар-1, Штип-1, Прилеп-4, Тетово-20, Струга-2, Велес-2, Битола-1, Охрид-9, Гостивар-4, Гевгелија-1, Струмица-2, Свети Николе-1, Кичево-1, Ресен-5. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 74 оздравени пациенти од: Скопје-37, …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се потврдени 90 нови случаи на ковид 19: Починати се 9. а оздравени 48. пациенти

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 665 тестирања, а регистрирани се 90 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-36, Куманово-2, Штип-8, Тетово-4, Струга-10, Велес-2, Битола-2, Охрид-13, Гостивар-1, Крушево-1, Кочани-2, Пробиштип-1, Свети Николе-2, Ресен-6. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 48 оздравени пациенти од: Скопје-9, Штип-30, Тетово-1, …

Повеќе »

Во изминатите 24. часа во Македонија се потврдени 101 нов случај на ковид 19: Починати се 5 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 776 тестирања, а регистрирани се 101 нов случај на ковид-19 во: Скопје-57, Куманово-13, Дебар-1, Штип-3, Тетово- 19, Струга-1, Велес-1, Битола-2, Охрид-1, Гостивар-1, Ресен-2.   Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 22 оздравени пациенти од: Скопје-11, Тетово-10, Велес-1. Починати се …

Повеќе »

И’ градоначалникот на Скопје,Шилегов, е позитивен на корона вирусот: „Ова е доказ дека вирусот не смее да се потцени и дека секој од нас мора да внимава!“

Градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов e еден од новозаразените со корона вирусот. Тој на Фејсбук ја објави оваа вест, пишувајки дека клиничката слика му е добра, со благо покачена телесна температура. „Би сакал да ве известам дека и покрај сите мерки кои што се превземаа од моја страна за …

Повеќе »

НОВ ЦРН ДЕН ВО МАКЕДОНИЈА – МЗ: Регистрирани 185 нови случаи на ковид-19: Починати се 11. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1364 тестирања, а регистрирани се 185 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-96, Куманово-2, Дебар-18, Штип-4, Прилеп-1, Тетово-14, Струга-20, Велес-2, Битола-2, Охрид-7, Кавадарци-2, Гостивар-2, Крива Паланка-1, Пробиштип-1, Свети Николе-2, Кичево-3, Ресен-8. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 41 оздравен пациент …

Повеќе »

МЗ: За изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 156. нови случаи на ковид-19: Починати се 6. лица, оздравени се 27. пациенти

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1227 тестирања, а регистрирани се 156 нови случаи на ковид-19 во: Скопје- 100, Куманово-11, Дебар-1, Штип-6, Прилеп-1, Тетово-19, Струга-2, Велес-6, Битола-1, Охрид-1, Кавадарци-1, Гостивар-1, Гевгелија-1, Кочани-3, Кратово-1, Свети Николе-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 27 оздравени пациенти од: …

Повеќе »