Tag Archives: македонија

Неофицијално: 129. новозаразени со „Ковид – 19“ и 6. починати

Неофицијално, во последните 24 часа се пријавени најмалку 129. новозаразени со „Ковид-19“ и 6 починати. Се очекуваат резултати за најмалку уште 20 .тестови од приватни центри за тестирање, по што се очекува официјалниот извештај, додека нема информации за излекуваните пациенти.

Повеќе »

Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани нови 165 позитивни на Ковид-19: Починати се 7. лица а оздравени 128 пациенти

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1454 тестирања, а регистрирани се 165 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-71, Куманово-15, Дебар-1, Штип-10, Прилеп-5, Тетово-20, Струга-3, Велес-1, Битола-3, Охрид-10, Гостивар-14, Пробиштип -4, Македонски Брод-1, Кичево-2, Ресен-5. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 128 оздравени пациенти од: Скопје-97, …

Повеќе »

НОВ ЦРН ДЕН: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 173 новозаразени од Ковид-19: Починале 15. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1653 тестирања, а регистрирани се 173 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-75, Куманово-9, Дебар-6, Штип-8, Прилеп-6, Тетово-9, Струга-14, Велес-3, Охрид-10, Кавадарци-3, Гостивар-7, Гевгелија-2, Струмица-1, Крушево-1, Кочани-4, Пробиштип-1, Берово-1, Валандово-1, Свети Николе-6, Кичево-3, Ресен-3. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 120. нови случаи на ковид 19:Оздравени се 123 пациенти – починати се 4 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 954 тестирања, а регистрирани се 120 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-64, Куманово-4, Дебар-4, Штип-2, Прилеп-2, Тетово-14, Струга-5, Битола-3, Охрид-7, Гостивар-2, Македонски Брод-1, Свети Николе-2, Кичево-5, Ресен-5. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 123 оздравени пациенти од: Скопје-17, Куманово-92, …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24 часа се регистрирани 126 нови случаи на ковид 19: Вкупната бројка на дијагностицирани е 6.334, оздравени се 48 пациенти, а починати се 4 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1140 тестирања, а регистрирани се 126 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-66, Куманово-6, Штип-15, Прилеп-3, Тетово-19, Струга-2, Велес-2, Битола-1, Кавадарци-4, Гостивар-2, Пробиштип-2, Свети Николе-1, Ресен-3. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 48 оздравени пациенти од: Скопје-43, Штип-1, Битола-1, Ресен-3. …

Повеќе »

НАЈЦРН ДЕН: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 132. нови случаи на корона вирус: 12. ПОЧИНАТИ ЛИЦА!

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 868 тестирања, а регистрирани се 132 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-57, Куманово-10, Дебар-1, Штип-13, Прилеп-7, Тетово-19, Струга-3, Велес-4, Битола-1, Охрид-5, Кавадарци-1, Гостивар-6, Пробиштип-2, Свети Николе-2, Ресен-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира  оздравени 112 пациенти од: Скопје-42, Штип-40, …

Повеќе »

Концертите се враќаат во Македонија!

Авалон продукција до јавноста се обрати со соопштение околу концертните активности кои ги планираат наредните месеци! „Успеавме да се договориме со Министерството за здравство концертите да се вратат во Македонија под повеќе од достоинствени услови за публиката да може да ужива, а сепак по протоколи (заштитни маски и скратени капацитети) …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 176. нови случаи на ковид 19: Оздравени се 80. пациенти – починати се 9 лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 870 тестирања, а регистрирани се 176 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-61, Куманово-8, Дебар-1, Штип-14, Прилеп-5, Тетово-22, Струга-19, Велес-5, Битола-3, Охрид-14, Гостивар-7, Струмица-1, Кочани-2, Пробиштип-1, Демир Хисар-1, Пехчево-1, Кичево-6, Ресен-5. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 80 оздравени пациенти …

Повеќе »

МЗ: Во изминатите 24. часа во Македонија се регистрирани 150. нови случаи на ковид 19: Починати се 9., а оздравени 30. лица

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 1086 тестирања, а регистрирани се 150 нови случаи на ковид-19 во: Скопје – 93, Куманово-7, Штип-3, Прилеп-4, Тетово-12, Струга-3, Битола-1, Охрид-9, Гостивар-3, Кочани-1, Кичево-8, Ресен-5, Неготино-1. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 30 оздравени пациенти од: Скопје-21, Штип-3, Прилеп-2, …

Повеќе »