Tag Archives: македонија

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ЕДНО ЛИЦЕ Е ПОЧИНАТО: Денеска се регистрирани 54. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.087 тестирања, а регистрирани се 54 нови случаи на КОВИД-19:Тетово – 32, Скопје – 13, Дебар – 4, Гостивар и Валандово – по 2, Кичево – 1. Починато е едно лице од Тетово, …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НЕМА ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 72. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 5.759 тестирања, а регистрирани се 72 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 20, Куманово – 14, Тетово – 10, Гостивар – 9, Битола – 7, Струмица – 5, Охрид – 3, Кавадарци, Струга, Кичево …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НЕМА ПОЧИНАТИ ЛИЦА:МЗ:Денеска се регистрирани 81. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:  Во последните 24 часа се направени 5.315 тестирања, а регистрирани се 81 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 27, Тетово – 25, Куманово – 9, Гостивар – 7, Кавадарци, Кичево, Дебар и Пехчево – по 2, Битола, Струмица, Струга, Берово …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – ДВЕ ЛИЦА ПОЧИНАЛЕ: Денеска се регистрирани 74. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:  Во последните 24 часа се направени 4.582 тестирања, а регистрирани се 74 нови случаи на КОВИД-19: Скопје – 16, Тетово – 15, Куманово – 8, Гостивар – 7, Битола – 6, Кичево – 5, Дебар – 4, Струмица – 3, Прилеп, Штип  и Свети Николе – …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НЕМА ПОЧИНАТИ НО БРОЈОТ НА ЗАРАЗЕНИ СЕКОЈ ДЕН СЕ ЗГОЛЕМУВА: Денеска се регистрирани 54. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:   Во последните 24 часа се направени 3.764 тестирања, а регистрирани се 54 нови случаи на КОВИД-19:  Скопје – 16, Тетово – 9, Битола и Дебар – по 6, Куманово – 5, Кочани – 3, Гостивар и Струмица – по 2, Прилеп, Кавадарци, Охрид, Радовиш и Валандово …

Повеќе »

МЗ: Вчера се аплицирани 14.230 вакцини – Во државата вкупно се аплицирани 878.290 дози вакцини, а ревакцинирани се 372.257 граѓани

Вакцинацијата се одвива непречено на сите пунктови низ државата, а во тек е и теренска вакцинација. На вакциналните пунктови во државата и на терен, заклучно со вчера вакцинирани се вкупно 506.033 граѓани. Прва доза вакцина вчера примиле 3.770 граѓани, а вчера вкупно се вакцинирале 14.230 граѓани. Во државата вкупно се …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НЕМА ПОЧИНАТИ ЛИЦА НО РАСТЕ БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ: Денеска се регистрирани 47. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:  Во последните 24 часа се направени 3.593 тестирања, а регистрирани се 47 нови случаи на КОВИД-19:  Скопје – 19, Тетово – 11, Куманово – 6, Битола – 3, Прилеп, Струмица и  Валандово – по 2, Велес и Гостивар по – 1.  …

Повеќе »

Култот на водата: Колешинските водопади како природен споменик на Македонија

Во крајниот југоисточен дел од Македонија, на само неколку километри од јужната граница, скриено во пазувите на планината Беласица се наоѓа симпатичното село Колешино. Сместено среде природа и зачувано од урбаните влијанија, Колешино ги крие природните убавини под густите шуми и веќе со години ја чува тајната на Колешинскиот водопад …

Повеќе »

КОРОНА ВИРУС ВО МАКЕДОНИЈА – НЕМА ПОЧИНАТИ ЛИЦА: Денеска се регистрирани 39. нови случаи на Ковид 19

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 3.839 тестирања, а регистрирани се 39 нови случаи на КОВИД-19: Тетово – 14, Скопје – 12, Гостивар – 5, Куманово – 4, Кичево – 2, Битола и Валандово – по 1. Регистрирани сe …

Повеќе »