Tag Archives: мачорот во чизми

(ФОТО) Репертоар на Театар за деца и младинци од 23. до 26. ноември

23.11. „Мачорот во чизми“ Неуморниот патник, бистриот и брлив мачор Макс, почнува нова животна авантура. Во моментот кога неговиот газда, стариот воденичар, го напушта овој свет, тој една вечер сосема случајно ќе ги спаси волшебните чизми Енесија и Акајсија од мрачната пештера на злобниот вештер Ужвекс. Ѕверот волшебник поради тоа …

Повеќе »

(ФОТО) Репертоар на Театар за деца и младинци, од 12. до 14. октомври

12.10 „Мачорот во чизми“ Неуморниот патник, бистриот и брлив мачор Макс, почнува нова животна авантура. Во моментот кога неговиот газда, стариот воденичар, го напушта овој свет, тој една вечер сосема случајно ќе ги спаси волшебните чизми Енесија и Акајсија од мрачната пештера на злобниот вештер Ужвекс. Ѕверот волшебник поради тоа …

Повеќе »